Правилно берба вашиот растенија марихуана

 

Како да извлечете максимум од вашата култура

Учењето како правилно да се собираат растенијата марихуана е од суштинско значење при одгледување на вашата култура. Може да биде подеднакво важна како и самиот процес на растење. Секој одгледувач е одговорен за вкусот и аромата на културата, плус сушењето и лекувањето на културата правилно за подобрување во секоја категорија. Ако правилно ја излекувате и чувате марихуаната, ќе завршите со подобар краен производ. Секој растителен производ од марихуана се подобрува со возраста, слично на виното. Ако досега не сте ги излекувале посевите, почекајте додека не добиете можност да ги вкусите новите резултати. За да ви помогнеме да добиете точен метод за вашата градина и големината на земјоделските култури, ќе понудиме три перспективи за тоа како да се бере врз основа на стилот на растење и големината на градината. Исто така, ќе објасниме дополнителни информации за лекување, тајминг, потенција и наши лични препораки за тоа како да го чувате вашиот личен ѓубре од растение марихуана

Колку е навистина суштинско правилното тајмингот

Сега, кога стигнавте до крајот на процесот, се соочувате со време за берба. Наместо да се прашуваме како да правиме или кога да береме, ние се обидуваме да понудиме увид да бидеме успешни одгледувачи и жетвари на растенија марихуана. Планираме да ви покажеме „што треба“ и „што не треба“ за успешна жетва и лек. Прво ќе се фокусираме на бербата. Тајмингот тука е клучен. Сакате да бидете сигурни дека ќе берете кога вашите растенија марихуана ќе бидат созреани. Доживеавме 5-7-дневно отворање кога вашите растенија марихуана ќе бидат целосно зрели без да бидат презрели. За најдобро да се осигурате дека сте таму, препорачуваме да користите лупа за златар, наречена лупа. Колку е поголемо зголемувањето, толку подобро ќе можете да ги видите главите на трихомот на краевите на смолестите жлезди, но не паѓајте под 30x.

Смолести жлезди: нивната боја, моќ и стил на висока

Бојата на жлездите ќе варира во зависност од тоа колку се зрели THC жлездите. Тие ќе започнат чисти, ќе прераснат во млечно и ќе намотуваат килибар. Сепак, постојат неколку исклучоци, како што се повремени сорти на отворено или постројки за „Виолетова моќност“. Theлездите на овие ќе бидат потемни, речиси ќе се појават во пурпурна боја. Willе забележите дека овие три фази се однесуваат на скоро секоја сорта на растение марихуана. Една фаза е берба кога жлездите се чисти. Ова ќе понуди "горе" високо што е церебрално, без многу влијание врз телото. Ова често се смета за премногу рано бидејќи THC не е доволно зрел за да ги пренесе психоактивните својства на пушачот. Препорачуваме да почекате додека најмалку 50% од трихомите станат млечни. Фаза два е кремаста или млечна фаза. Вашата фабрика го достигна својот потенцијал, генетски, сега. Трихомите кои се уште се млечни, ќе дадат комбинација на церебрална и физичка височина во овој момент. Третата фаза е сцена со килибар. Ова ќе понуди многу повеќе физички камен со седативно дејство. Ако ова е целта што ја сакате, ние пофалуваме со употреба на хибрид сатива / индика или користење на растение марихуана со доминантна индика. Високиот дел од растението сатива се намалува откако жлездите стануваат килибарни во многу случаи. Оваа слика прикажува зрела фабрика за марихуана каде над 50% од жлездите се млечни, а неколку преостанати чисти и неколку килибарни. Два дена по направената фотографија, растението беше собрано.


Оваа страница содржи придружни врски до производи. Можеби ќе добиеме провизија за набавки направени преку овие врски.

javascript бројач на хитови