Затворена марихуана расте

 • Одгледување марихуана за почетници
   

  Одгледување марихуана за почетници

  Во последниве години, одгледувањето марихуана во затворено брзо стана популарно искуство. Причините за овој наплив се различни според локацијата и индивидуалните. Се разбира, сигурно ќе се случеше еден ден луѓето да го земат она што го знаеја за растенијата и техниките на одгледување за да растат ...

  Продолжи
 • Општи информации за одгледување марихуана
   

  Општи информации за одгледување марихуана

  Гледајќи ги трите најчести форми на одгледување марихуана, ќе најдете внатре, надвор и одгледување на стаклена градина. Кој пат ќе го изберете веројатно ќе се сведе на тоа какво време има вашата област и што вели вашето локално законодавство за одгледување марихуана. Повеќето земји делат ...

  Продолжи
 • Како да одгледувате марихуана со флуоресцентни светла
   

  Како да одгледувате марихуана со флуоресцентни светла

  Вие навистина можете да одгледувате растение марихуана внатре додека користите флуоресцентна сијалица и да произведувате потентна и зрела култура. Ако ги разбирате специфичните циклуси низ кои природно поминува растение марихуана и може да ја отслика оваа средина, ќе најдете успех. Вие нема да можете да ги рекреирате ...

  Продолжи
 • Компензација на потрошувачката на енергија
   

  Компензација на потрошувачката на енергија

  Многу луѓе често се прашуваат за тоа колку потрошувачка на енергија ќе троши просторијата за одгледување марихуана и дали тоа ќе го привлече вниманието на органите на прогонот. Ако повеќе не сакате да се грижите за тоа, тогаш можете да следите неколку едноставни чекори за да ја неутрализирате употребата со промена на неколку работи околу вашиот дом ...

  Продолжи
 • Стратегијата на постојана берба
   

  Стратегијата на постојана берба

  Без оглед дали ја одгледувате марихуаната надвор или внатре, во саксии или во градина, вкусот и искуството навистина се подобри со домашната. Ако сте едно од мнозинството што верува дека градините се само сезонски, може да откриете дека уживате во тоа многу доколку вашата градина остане во состојба да ги произведува сите ...

  Продолжи
 • Мапирајте ја електричната енергија на вашата градина
   

  Мапирајте ја електричната енергија на вашата градина

  Прво ќе одвоиме момент за да се осигураме дека разбирате дека електричната енергија е опасна и треба да се почитува. Несреќите може да бидат фатални, затоа бидете сигурни дека бидете крајно претпазливи кога ќе ја инсталирате просторијата за одгледување марихуана. Одвојте време да го одредите електричниот дизајн во рамките на вашите специфични ...

  Продолжи
 • Оптимално користење на просторот во вашиот плакар за одгледување
   

  Оптимално користење на просторот во вашиот плакар за одгледување

  Стандарден плакар може да се подели на делови. Долниот дел е помал и осветлен 24 часа на ден, држејќи ја главната фабрика за марихуана и сите сечи, користејќи флуоресцентно светло. Поголемиот горен дел ги држи растенијата марихуана кои цветаат поради 12-часовниот светлосен циклус и користи ...

  Продолжи
 • Поставете соба поставена
   

  Поставете соба поставена

  Важно е каде ќе одгледувате растенија марихуана, без разлика дали ќе изберете внатре или надвор. Треба да бидете сигурни дека сте одбрале добро место што не се користи често, како што е вашиот подрум, поткровје или мал плакар. За растечката локација ќе бидат потребни електрични приклучоци внатре или во близина. Треба да планирате какви било поправки ...

  Продолжи
 • Совети за одгледување марихуана
   

  Совети за одгледување марихуана

  Кога вашиот систем користи карпеста волна за садници од растенија марихуана, ќе посакате различен хранлив раствор. Wantе сакате вашиот берзански раствор да има TDS / CF отчитување од 10 до 12, тогаш ќе сакате да ја прилагодите pH вредноста на pH од 5.5. Ставете го ова во шише што ви овозможува да ја преточите карпестата волна бидејќи ...

  Продолжи
 • pH факти за почвата
   

  pH факти за почвата

  Нивото на pH во рамките на растението директно ќе влијае на растот на растението марихуана, како и на достапноста на хранливите материи. Нивото на pH може исто така да влијае на способноста на растението да апсорбира хранливи материи преку неговите корени. PH нивоата што се издигаат над 7.5 ќе предизвикаат јони манган [Mn], бор [B], бакар [C, железо [Fe] и цинк [Zn] да станат помалку ...

  Продолжи
 • Конвертирање на вати во засилувачи и засилувачи во вати
   

  Конвертирање на вати во засилувачи и засилувачи во вати

  Овде ќе ги најдете формулите за претворање на електрична енергија во вати (W) во електрична струја во засилувачи (A) и вообичаени конверзии од 110V и 240V кои се користат во повеќето западни земји [Северна Америка и други 110 волти земји / британско заедничко богатство и друго 240 волти земји ...

  Продолжи

Оваа страница содржи придружни врски до производи. Можеби ќе добиеме провизија за набавки направени преку овие врски.

javascript бројач на хитови